3ο Athens Medical Group Cardiovascular Imaging Congress

Ολοκληρώθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, το 3ο διήμερο υβριδικό συνέδριο, Athens Medical Group Cardiovascular Imaging Congress - Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε υβριδικά στο Athens Marriott Hotel.

Πρόεδροι του συνεδρίου: ο Δρ. Στέφανος Καραγιάννης, Καρδιολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηχοκαρδιολογίας, Athens Heart Center, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Καρδιολόγος, Εργαστήριο Ηχοκαρδιολογίας, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και οι Luigi Badano, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνο και Mani Vannan, Διευθυντής Structural and Valvular Center of Excellence, Marcus, Heart Valve Center, Piedmont Heart Institute, Atlanta, GA, USA.

Το συνέδριο διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της EACVI (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής εταιρείας) και 32 επιπλέον επιστημονικών εταιρειών παγκοσμίως.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της καρδιαγγειακής απεικόνισης, κυρίως όσον αφορά την καρδιακή ανεπάρκεια. Όλες οι απεικονιστικές τεχνικές (υπέρηχος καρδιάς, αξονική και μαγνητική καρδιάς) συμπεριλήφθηκαν στο επιστημονικό πρόγραμμα και οι εφαρμογές τους αναπτύχθηκαν από ειδικούς του τομέα αυτού.

Σε αυτές τις δύο μέρες συνεδρίου, καρδιολόγοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρία. Στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου, αναλύθηκαν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του άκρως εκπαιδευτικού χαρακτήρα του συνεδρίου, διοργανώθηκαν σε επιπλέον τρεις ξεχωριστές αίθουσες σεμινάρια πρακτικής άσκησης υπερήχων, μαγνητικής καρδιάς και τεχνητής νοημοσύνης (workshops).

Το συνέδριο στέφθηκε για ακόμα μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία με πάνω από 800 εγγεγραμμένους σύνεδρους από περισσότερες από 70 χώρες και 21.000 online προβολές. Οι περισσότεροι σύνεδροι παρακολούθησαν δια ζώσης.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αφενός μέσω της Ευρωπαϊκής πιστοποίησης αριστείας των εργαστηρίων υπερήχων καρδιάς (European Laboratory Accreditation) που έλαβε με υπεύθυνους τον Στέφανο Καραγιάννη για το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, και αφετέρου μέσω της υποστήριξης τέτοιας εμβέλειας επιστημονικών δράσεων, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο παροχών υγείας που διατηρεί για τους ασθενείς του.