Ζήσε καλύτερα με το διαβήτη

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Horizon 2020 έργου VALUECARE ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσω της Διαβητολογικής Μονάδας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, συνδιοργανώνει μαζί με την οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών «Συμμαχία για την Ολοκληρωμένη Φροντίδα» την εκδήλωση
«Ζήσε καλύτερα με το διαβήτη».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, στις 22 Ιανουαρίου 2022, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ.

Η  συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και έχει ως σκοπό την ενημέρωση ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη άνω των 60 ετών στην καλύτερη διαχείριση της νόσου. 
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται γυμναστής, ο οποίος θα αναλάβει την  επίδειξη  ειδικών εύκολων ασκήσεων καθώς και διαιτολόγος, ο οποίος θα προτείνει εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Επίσης, προσφέρεται εξέταση από εξειδικευμένη στο διαβήτη ποδολόγο.
Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν δωρεάν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα VALUECARE που αφορά στην καθοδήγηση στην καθημερινή διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη.
Σε όλα τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις σχετικές με το διαβήτη και τη διαβητική νεφροπάθεια. Μέσω του προγράμματος, και σε μία ομάδα ασθενών, θα δίδεται ένα έξυπνο ρολόι δωρεάν (smartwatch), μέσω του οποίου θα διευκολύνεται η παρακολούθηση/κινητοποίηση της σωματικής δραστηριότητας. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της χρήσης εύκολης τεχνολογίας, μίας δωρεάν εφαρμογής στο κινητό, που υποβοηθά μεταξύ άλλων, εξατομικευμένα, στη σωστή επιλογή της άσκησης και της διατροφής.
Η υποστήριξη γίνεται μέσω ιατρών και νοσηλευτών της Διαβητολογικής Μονάδας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

Τόπος εκδήλωσης: Crowne Plaza Athens, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα 
Χρόνος εκδήλωσης: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, 2023. Από 11:00 π.μ. μέχρι 2:30 μ.μ.
Μετακίνηση για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο:  
-  
 Επιβίβαση σε mini bus στις 10:45 π.μ. μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής για μεταφορά στο ξενοδοχείο στις 11:00 π.μ.. Η επιστροφή στο Μετρό του Μεγάρου Μουσικής θα γίνει στις 2:30 μ.μ. από την είσοδο του ξενοδοχείου.
-    Επιβίβαση σε mini bus στις 11:00 π.μ. μπροστά από τον ΑΒ Βασιλόπουλο του Νέου Ψυχικού επί της Οδού Ολυμπιονικών, για μεταφορά στο ξενοδοχείο στις 11:15 π.μ. Η επιστροφή προς το Μετρό του Μεγάρου Μουσικής θα γίνει στις 2:45 μ.μ. από την είσοδο του ξενοδοχείου.

Snack: Θα προσφερθεί ελαφρύ snack και καφές

Τηλέφωνα επικοινωνίας/ συμμετοχής:
+30 210 6862530     
+30 6984 546391     
+30 6972 284033