ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εγκαταστάσεις Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

To Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε ένα μοναδικής αισθητικής λειτουργικό κτίριο. Είναι εργονομικά σχεδιασμένο για την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ασφάλεια των ασθενών που φιλοξενεί. Σε συνολική στεγασμένη επιφάνεια 50.000 τ.μ., δυναμικότητας 380 νοσηλευτικών κλινών, διαθέτει 22 χειρουργικές αίθουσες καθώς και πτέρυγες και εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών υγείας. Είναι εξοπλισμένο, στο σύνολό του, με τον πιο σύγχρονο ιατρικό, διαγνωστικό και εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της Ευρώπης. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον τριτογενή τομέα που έχει πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία 30ετία στη Βόρεια Ελλάδα. Η συνολική επένδυση, από την ίδρυσή του έως σήμερα, υπερβαίνει τα 150.000.000 € (από ίδια κεφάλαια), ενώ εξασφάλισε 1000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, εκτός των εργαζομένων και συνεργατών ιατρών.

Συνεισφορά Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Η συνεισφορά του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι εθνικά και οικονομικά μεγάλη, και αναδεικνύει τη συμπρωτεύουσα, σε Πρωτεύουσα της Ιατρικής στον χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Συμβάλει στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, προσφέροντας τα «τεχνολογικά εργαλεία» και τις συνθήκες ασφαλούς εργασίας, σε Έλληνες γιατρούς – πολλοί από τους οποίους επιστρέφουν από το εξωτερικό όπου διαπρέπουν – για να επιτύχουν στη χώρα τους σημαντικές διεθνείς και εγχώριες «πρωτιές», με νέες θεραπείες και χειρουργικές πράξεις.

Ιατρικές Υπηρεσίες και Στελέχωση Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εξασφαλίζει άριστες συνθήκες νοσηλείας, θέτοντας σε εφαρμογή πρωτοποριακά συστήματα ελαχιστοποίησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Στελεχωμένο με κορυφαίους ιατρούς κάθε ειδικότητας, εξασφαλίζοντάς τους τη δυνατότητα να ασκήσουν υψηλή ιατρική σε επιστημονικά ιδανικές συνθήκες, και με τα πιο έμπειρα στελέχη υγείας στον χώρο της νοσηλείας και της διοίκησης. Εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας για το σύνολο των υπηρεσιών του,  σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008 από την TUV HELLAS.

Μεταξύ των εξειδικευμένων μονάδων που διαθέτει είναι: η υπερσύγχρονη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, το εξειδικευμένο Παιδιατρικό Κέντρο και το πρωτοποριακό Ογκολογικό Κέντρο, το μοναδικό που διαθέτει Ογκολογικό Συμβούλιο κύρους και εξασφαλίζει την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη θεραπεία του ασθενή.

Οι σημαντικές επενδύσεις του Ιατρικού Διαβαλκανικού σε υπερσύγχρονο τελευταίας γενιάς ιατρικό εξοπλισμό περιλαμβάνουν:

  • Το πιο προηγμένο σύστημα Αξονικής Τομογραφίας στον κόσμο, το SOMATOM 128 τομών, μοναδικό στη Β. Ελλάδα.
  • Υπερσύγχρονη μονάδα Ψηφιακής Μαστογραφίας.
  • Το μοναδικό στη Β. Ελλάδα Μαγνητικό Τομογράφο 3 Tesla, με διπλάσια ένταση σήματος και πολλαπλάσια ευκρίνεια.
  • Υπερσύγχρονο υπέρηχο επιπέδου Β΄ για τον έλεγχο του εμβρύου.
  • Εξοπλισμό ηχοκαρδιογραφίας PHILIPS IE 33 με εντυπωσιακές δυνατότητες στη διάγνωση και εκτίμηση όλων των καρδιακών παθήσεων, ακόμη και για τα νεογνά, χωρίς ακτινοβολία.
  • Το μοναδικό στη Β. Ελλάδα σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής Da Vinci.

Επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονικής.